Rezervirajte svojo kulinarično popotovanje – Teden restavracij 2018
Danes, 2. marca, so se odprle rezervacije za Teden restavracij pomlad 2018. Z rezervacijami ne odlašajte, saj se mesta hitro polnijo.
Tudi letos smo vam v Špacapanovi hiši pripravili 3 hodni meni. V Tednu restavracij, ki poteka od 16. do vključno 25. marca, nas boste tako lahko obiskali v četrtek ob 18. ter od petka do nedelje ob 12., 16. in 19. uri.
Letošnji meni obsega:
Pozdrav iz kuhinje
Sirova lizika iz več mesecev zorjenega kravjega sira Tabor v druzbi skoraj desetletje staranega teranovega balzamičnega kisa
Zidaričeva kravja skuta, praženi orehi in kraški med
Kruh z drožmi iz ajdove, pšenične in koruzne moke mlete na kamen
* * *
Tatarska poroka
Tatarec iz zorjenega stegna slovenskega mladega goveda v poroki z ostalimi okusi
* * *
Štrigoli s spomladanskimi rožicami in poganjki
Krema mlade koprive, štrigoli (domače testenine) s panceto krškopoljskega prašiča proste reje ter spomladanske rožice in poganjki
* * *
Hrustljavi fazan
File fazana v hrustljavem testu, mlada špinača s šnopcem in brinjem ter pena iz sirov zorjenih v Špacapanovi štirni
Cena menuja 18,00 €, spremljava štirih
kozarcev vina 16,00 €
Kot dodatna ponudba pa vam je na voljo še:
Volov rog
Nonina juha iz govejega repa, goveji rep, laski ocvrtega korenčka in zelene, čips goveje juhe ter gresov knedelj
5,00 €
* * *
Ravioli in krodiga
Ravioli, nadevani s Špacapanovo krodigo in različnimi lečami ter preliti z masovnikom, Antoničev ovčji sir in praženi orehi
8,00 €
* * *
Sorbet rdeče pese
Sorbet iz rdeče pese, zrak temne čokolade in petnajst let star teranov kis
5,00 €
* * *
Millefoglie
Millefoglie s kremo iz ovčjega sira, malinina voda s peno kisle smetane in malinina sladkorna pena
6,00 €
* * *
Špacapanovi siri
Antoničev ovčji sir, Zidaričev kravji sir in kozji sir Vere Lipičar. Vsi zorjeni najmanj štiri mesece v Špacapanovi štirni. V kombinacijami z domačimi marmeladami
8,00 €
Rezervacije so mogoče na telefonu +386 30 226 390; +386 41 297 829 (Ada) ter +386 41 320 904 (Ago), prek elektronske pošte info@spacapan.si ter prek spletnega obrazca na naši spletni strani ter na spletni strani Tedna restavracij.