Špacapanovi recepti: Marinirane sardele na kruhovem hrustku
V tokratnem Receptu za vsak dan vam predstavljamo Marinirane sardele na kruhovem hrustku.
Sestavine
200 gramov sardel
Pol litra jabolčnega kisa
Oljčno olje
Česen
Rdeči poper
Peteršilj
Rezina kruha
Paradižnik
Kumarice
Priprava
Očiščene sardele 30 minut mariniramo v jabolčnemu kisu. Nato jih odcedimo in jih zložimo v posodico po plasteh; med vsako plast damo folijo. Čez vsako plast sardel damo malo prepraženega česna, peteršilja in rdečega popra. Zložene sardele prelijemo z oljčnim oljem in jih pustimo marinirati nekaj ur.
Medtem pripravimo kruhov hrustek. Rezino kruha razvaljamo na tanko, z modelčkom izrežemo želeno obliko, premažemo z namazom iz jajca in črnih oliv ter pečemo v pečici na temperaturi 180 stopinj Celzija. Paradižnik in kumarice narežemo na drobne kocke, jih malo mariniramo z oljčnim oljem in soljo ter jih damo čez pečen kruhov hrustek. Čez hrustek položimo še marinirano sardelo in okrasimo s cvetovi ogljiča.
Avtorja recepta sta Ago Špacapan in Boštjan Sanabor