Špacapanova božična ponudba
Božični čas naj bi bil čas za družino, tradicijo in užitek, ampak kaj, ko se lahko hitro spremeni v iskanje pravega recepta, hitenja po trgovinah za zadnje potrebne sestavine, pa usklajevanja urnikov, kdo bo pripravil sladico… to leto vso to zmedo prepustite nam, vse kar prepuščamo vam je rezervacija ter užitek.
Špacapanova hiša svoja vrata prvič odprla prav na božični dan (davnega) leta 1973. Od takrat smo na božič pogostili že mnoge družine, ki so si želele umirjenih praznikov in dobre hrane, dovolite nam, da letos postrežemo tudi vas.
Božično kosilo
POZDRAV IZ KUHINJE
Dobrodošlice ob spremljavi kruha z drožmi iz različnih domačih mok mletih na kamen
* * *
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev, in pršut divjega prašiča ali mešane Špacapanove mesnine in siri
TATARSKA POROKA
Tatarec iz zorjenega stegna slovenskega mladega goveda v poroki z ostalimi okusi
* * *
VOLOV ROG
Nonina juha iz govejega repa, goveji rep, lasje ocvrtega korenčka in zelene, čips goveje juhe ter gresov knedelj
* * *
RAVIOLI
Reducirana sirotka z ožgano cvetačo, ravioli, nadevani s kraško divjačino, sušen rumenjak in drnjulov džem
RIŽOTA TREH ŽIT S CVETJEM REPE
Riž, pira in ječmen s cvetjem repe ter mozzarella di Buffala
* * *
SORBET RDEČE PESE
Sorbet iz rdeče pese, zrak temne čokolade in teranov balzamični kis
* * *
DIVJI PRAŠIČ
Divji prašič zavit v Špacapanovo panceto, ajdovi njoki, ožgano korenje in ajdove kokice
JANČEK
Janček proste reje, pire topinamburja, korenček, repa, čips topinamburja in repe
TAGLIATA – najmanj za 2 osebi
Vsaj 120 dni zorjeni hrbet slovenskega mladega goveda, pečen krompir, kraški kajmak in zelenjava
* * *
ŠTRUDELJ PO ŠPACAPANOVO
Štrudelj v culici, karamelni poliv, cimetov sladoled in marinirana jabolka
KROSTATA S ČOKOLADO IN MALINAMI
Krostata s čokoladno in malinovo kremo, malinova meringa, malinov sorbet
PALETA DOMAČIH SLADOLEDOV
Sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, sušeni jogurt in Matejevo olivno olje;
sladoled iz Zidaričeve kravje skute in sveža skuta;
vaniljev sladoled s figo v rumu
Cena: 55,00€/osebo
Zaradi omejenega števila mest vas naprošamo, da svojo mizo rezervirate že danes. Pokličete nas lahko na +386 (0)30 226 390, pišete nam lahko na info@spacapan.si ali pa oddate spletno rezervacijo na https://www.spacapan.si/rezervacije/