Teden restavracij, pomlad 2019
Med 29. marcem in 7. aprilom zopet odpiramo vrata vsem ljubiteljem Tedna restavracij.
Kaj je Teden restavracij?
Teden restavracij je vse-slovenski kulinarični dogodek, ko 100 izbranih gostincev odpre svoja vrata in ponudi tri hodni menu po enotni ceni. S to potezo gostinci želimo približati kulinariko najvišje ravni tudi ljudem, ki se (še) nimajo za gurmane.
Sodelujoče na Tednu restavracij k sodelovanju povabita organizatorja, selektorja in kulinarična kritika, Violeta in Uroš Mencinger, vsi gostinci moramo namreč ustrezati kakovosti po kriterijih ocenjevanja spletnega portala Šola okusov. Z drugimi besedami je vsak gostinec na portalu ocenjen z vsaj enim, naša hiša pa tremi srčki. Gre torej za praznik gurmanskih in izbranih okusov priznanih kulinaričnih ustvarjalcev.Komu je Teden restavracij namenjen?
Teden restavracij je namenjen prav vsakomur, ki si želi vrhunske kulinarike, to potrjuje tudi številka 50 000 gostov, ki so Teden restavracij obiskali jeseni lanskega leta. Predvsem pa je Teden restavracij namenjen vsem, ki se z vrhunsko kulinariko srečujejo prvič. Med obiskovalci je tako tudi veliko mladih, ki ne samo okušajo vrhunske kulinarike temveč se o njej tudi izobražujejo. Mnogi pa se v našo hišo vračajo tudi izven Tedna.
Teden restavracij v Špacapanovi hiši
Tudi letos smo vam pripravili poseben degustacijski menu po enotni ceni 19,00€
POZDRAV IZ KUHINJE
Hišne dobrodošlice ob spremljavi kruha z drožmi
***
ČEMAŽEVA JUHA
Krompirjeva krema, poganjki divje zelenjave, čemaževo olje, čips krompirja in čista čemaževa juha
***
POSTRV IN SPOMLADANSKI HRUSTKI
Rdeča postrv, hrustljava spomladanska zelenjava, “buerre blanc” omaka in kaviar
***
HRUSTLJAVA KURA
Kura v ovoju hrustljave kože in kokic, zdrobov žličnik, spomladanska omaka, blede in beluš z smrekovimi vršički
Ob enem smo vam pripravili tudi vinsko spremljavo treh kozarcev vin iz naše kleti po ceni 15,00€.
Kot dodatek k festivalnemu menuju vam priporočamo tudi:
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev, in pršut divjega prašiča oziroma jelena
12,00€
RAVIOLI, SKUTA IN SVEŽA ZELIŠČA
Ravioli, nadevani z Zidaričevo kravjo skuto in svežimi zelišči ter preliti z reducirano sirotko, mlada spomladanska zelenjava, praženi orehi in Antoničev ovčji sir
9,00€
GOVEJI KARPAČO
Karpačo iz suho zorjenega mesa mladega goveda s Krasa, sezonska zelenjava, svež Zidaričev kravji sir, kaviar iz Špacapanovega rebulinega kisa, sušena polenta, majoneza iz brina in teranov sorbet
10,00€
ŠTRUDELJ PO ŠPACAPANOVO
Hrustljavi štrudelj, karamela, marinirana jabolka, jabolčna čežana in cimetov sladoled
7,00€,
PALETA DOMAČIH SLADOLEDOV
Sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, sušeni jogurt in Matejevo olivno olje; sladoled iz Zidaričeve kravje skute in sveža skuta; vaniljev sladoled s figo v rumu
7,00€
Rezervacije
V kolikor se želite udeležiti Tedna restavracij vas vabimo, da svoje mesto rezervirate čim prej. Rezervacije so obvezne, opravite jo lahko na spletni strani Tedna restavracij ali na naši spletni strani. Pišete pa nam lahko tudi na e-mail info@spacapan.si ali nas pokličete na +386 (0)30 226 390.
Termini Tedna restavracij v Špacapanovi hiši
Petek, 29. marec: 12:00, 16:00, 19:30
Sobota, 30. marec: 12:00, 16:00, 19:30
Nedelja, 31. marec: 12:00, 16:00, 19:30
Četrtek, 4. april: 18:30
Petek, 5.april: 12:00, 16:00, 19:30
Sobota, 6. april: 12:00, 16:00, 19:30
Nedelja, 7. april: 12:00, 16:00, 19:30