Velika noč v Špacapanovi hiši
Velika noč ni samo največji verski praznik cerkvenega leta, ampak je postal, poleg božiča, osrednji praznik družine, ko se vsa »žlahta« zbere na kupu in se spominja preteklih dogodkov ter kuje načrte za naprej. Ne veste, kje bi preživeli tokratne velikonočne praznike? Preživite jih z nami.
Za vas smo pripravili posebno velikonočno ponudbo, ki smo jo podaljšali še na velikonočni ponedeljek. Po enotni ceni 55,00 € na osebo si boste lahko sestavili svoj menu iz naših kraških jedi. Od vaše kreativnosti in želje po raziskovanju okusov pa bo odvisna sestavina in dolžina vašega velikonočnega menuja.
Svoj menu si sestavljate iz jedi izbranih pristnih okusov Krasa:
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev in ostali suhomesnati izdelki
PEČEN PRŠUT
Kuhano pleče krškopoljskega prašiča s svežim hrenom
ŽOLCA
Kuhana govedina, jajce, korenje, lovor in želatinasta juha
TATARSKA POROKA
Tatarec iz zorjenega stegna slovenskega mladega goveda v poroki z ostalimi okusi
* * *
VOLOV ROG
Nonina juha iz govejega repa, goveji rep, laski ocvrtega korenčka in zelene, čips goveje juhe ter gresov knedelj
ČEMAŽEVA JUHA
Krompirjeva krema, poganjki divje zelenjave, čemaževo olje, čips krompirja in čista čemaževa juha
* * *
RAVIOLI , ŠPARGLJI IN SVEŽA ZELIŠČA
Ravioli, nadevani z Zidaričevo kravjo skuto in svežimi zelišči ter preliti z reducirano sirotko, divji šparglji, praženi orehi in Antoničev ovčji sir
DOMAČI REZANCI IN ZAJČJI RAGU
Domači rezanci v paradižnikovi vodi, česnova krema in zajčji ragu
POSTRV IN SPOMLADANSKI HRUSTKI
Rdeča postrv, hrustljava divja zelenjava, “buerre blanc” omaka in kaviar
* * *
KRŠKOPOLSKI ODOJEK
Ješprenova rižota z grahom, divja zelenjava, krškopoljski prašiček na oglju in slani piškoti
JANČEK oz. KOZLIČEK PROSTE REJE
Janček proste reje, pečen v pečici, krompirjeva polpetka, kapunova pašteta in spomladanska zelenjava
TAGLIATA
60 ali več dni suho zorjeni hrbet slovenskega mladega goveda, sezonska zelenjava, domači kajmak, krompir v obliki kamenja in majoneza iz domačega česna
SOLATA
Radič z jajcem
* * *
MILLEFOGLIE
Millefoglie s kremo iz ovčjega sira, malinina voda s peno kisle smetane in malinina sladkorna pena
PALETA DOMAČIH SLADOLEDOV
Sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, sušeni jogurt in Matejevo olivno olje
Sladoled iz Zidaričeve kravje skute in sveža skuta
Vaniljev sladoled s figo v rumu
ŠTRUDELJ PO ŠPACAPANOVO
Hrustljavi štrudelj, karamela, marinirana jabolka, jabolčna čežana in cimetov sladoled
Zaradi omejenega števila mest vas vabimo, da svojo mizo čim prej rezervirate. Razmislite lahko tudi ali bi vaš obisk podaljšali na celoten vikend, ki bi ga preživeli v prečudovitem pomladnem vremenu na Krasu, ali pa o obisku Mirove kleti, kjer vam degustiramo tudi naše suhomesnate izdelke, sire in žganice.
Rezervacijo lahko opravite preko obrazca, telefonske številke +386 (0)30 226 390 ali e-pošte info@spacapan.si.