Martinovanje po Špacapanovo
Prihaja martinovo, ko se mošt spreminja v vino. Ta praznik vina je ponosen del Špacapanove tradicije, saj se imamo tudi za vinogradniško družino. Doživite torej martinovo po Špacapanovo in krstite Agovo in Mirovo mlado vino, ki je vse od poznega septembra vrelo v srcu naše hiše.
Seveda pa poleg dobre rujne kapljice (na martinovo rojene) spada tudi martinova miza. Agova kuharska ekipa se je zato zatopila v svojo kulinarično domišljijo in sestavila sedem hodni Martinov menu, ki ga bomo, že tradicionalno razdelili na dva dela.
POGRINJEK
Dobrodošlice ob spremljavi kruha z drožmi iz moke mlete na kamen
* * *
GOVEJI KARPAČO
Karpačo iz suho zorjenega mesa mladega goveda s Krasa, sezonska zelenjava, gobova meringa, gobe, kaviar iz Špacapanovega kisa, hrustljavi kruh in vinajgret
* * *
ŠELINKA
Zelena, stebelna zelena, korenček, cigara s krodigo krškopoljskega prašiča, trobarvni pire in čista juha iz šelna
Za obiskovalce martinove večerje sledi večerni sprehod v Mirovo klet, kjer bomo Agovo in Mirovo mlado vino krstili ter ga seveda, kot prvi, tudi degustirali skupaj z rezino Špacapanovega pršuta in nekaterih drugih naših izdelkov. Slišali bomo tudi kakšno besedo o filozofiji, ki gradi ta podzemni prostor obdan s suhomesnatimi zakladi, siri in štirno polno, po našem mnenju, najbolj impresivnih slovenskih vin.
Sledil bo drugi del martinovega menuja:
REZANCI IN PEČENI KVAS
Domači rezanci z omako iz domačega masla in pečenega kvasa
* * *
RAČKA
Račka, pečena v pečici, domači mlinci z ocvirki ter sarmica s sladkim zeljem in panceto
* * *
ŠTRUKLJI PO ŠPACAPANOVO
Skutni štrukeljci, omaka iz rabarbare, masovnik, kaviar iz kave in popečene pinjole
* * *
SLADKI POZDRAVI
Za vse tiste, ki si želite večji poudarke na našem najbolj intimnem prostoru Mirovi kleti, kjer pripravljamo butične kreacije mesnine, sirov, žganic (in še česa) vsa vabimo v Mirovo klet v katero ob predhodni najavi oz. po dogovoru z osebjem zapeljemo skupino od 5 do 20 oseb:
V MIROVO KLET
V Mirovi kleti boste spoznali in okusili tri vina iz naše vinske ponudbe.
Nato boste ob spoznavanju tradicionalne predelave pršuta poskusili pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev, in pršut divjega prašiča oziroma jelena. Sledi degustacija sirov s Krasa.
Pred koncem boste poskusili še dve naši najljubši žganici, za zaključek, piko na i, pa še nekaj prav posebnih kisov.
30,00€/osebo
Martinovo doživetje v Špacapanovi hiši pripravljamo v petek, 8.11, soboto, 9.11, nedeljo, 10.11 ter teden dni kasneje, v petek, 15.11, soboto, 16.11 in nedeljo, 17.11.
Cena Martinovega kosila je 50,00€, strežemo ga od 12.00 naprej. Začetek martinove večerje je ob 19.00, cena je 60,00€.
Za popolno harmonijo smo vam pripravili tudi vinsko spremljavo petih kozarcev (29,00€ ali 39,00€).
Za goste, ki se bodo udeležili martinovanja v Špacapanovi hiši, imamo na voljo še nekaj sob z vključenim zajtrkom (110,00€ za dve osebi + taksa 2,00€/osebo).
Ker je število mest omejeno, vas vabimo, da svoje martinovanje rezervirate v naprej. Špacapanovo martinovanje organiziramo med 8. in 17. novembrom, svojo rezervacijo lahko opravite na info@spacapan.si, na telefonski številki +386 (0)30 226 390 ali na naši spletni strani.