Božič pri Špacapanu

Ko prižgejo božične se luči,
vsak v srcu si nekaj zaželi.
Naj božič bo prijazen, naj bodo
prijazni v njem ljudje,
naj misli bodo iskrene
in veselo bo srce.

December je čas za druženje. Čas, ko brezskrbne mrzle zimske dneve preživljamo v družinskem krogu, obdani z veseljem in ljubeznijo.

Tudi v letošnjem prazničnem decembru vas ter vaše najbližje pričakujemo v Špacapanovi hiši na božični dan, v sredo, 25.12.2019, od 12:00 ure dalje. Iz spodaj naštetih jedi si boste lahko, na dan božičnega kosila, sami sestavili vsebino in dolžino menuja.

POZDRAV IZ KUHINJE
Dobrodošlice ob spremljavi kruha z drožmi iz moke mlete na kamen. Presenečenja je deležen vsak gost pri obedu v naši hiši
***

ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev, in pršut divjega prašiča oziroma jelena
***

GOVEJI KARPAČO
Karpačo iz suho zorjenega mesa mladega goveda s Krasa, sezonska zelenjava, meringa z sezonsko gobo, sezonska goba, kaviar iz Špacapanovega rebulinega kisa, hrustljavi kruh in gobov vinajgret
***

ZORJENI SIRI V RAZLIČNIH STRUKTURAH
Antoničev ovčji sir, Zidaričev kravji sir in kozji sir Vere Lipičar, vsi zorjeni v Špacapanovi štirni najmanj štiri mesece, degustacija različnih tekstur
***

ŠELINKA
Zelena, stebelna zelena, korenček, cigara s »krodigo« (kožarico) krškopoljskega prašiča, tribarvni pire in čista juha iz zelene
***

REZANCI IN PEČENI KVAS
Domači rezanci z omako iz domačega masla in pečenega kvasa
***

JESEN
Polenta, mleta na kamnu, jurčkova krema, jurčki ali lisičke, sušena polenta, poširano jajce in tartuf
***

SORBET
Sorbet iz Zidaričevega kravjega jogurta, stebelna zelena, olive in olivno olje
***

JANČEK OZ. KOZLIČEK PROSTE REJE
Janček proste reje, pečen v pečici, krompirjeva polpetka, jančkova pašteta in sezonska zelenjava
***

KRŠKOPOLSKI ODOJEK
Krškopoljski oddojek, hrustek prašičje kože, ješprenova rižota z vrzotami in slani piškotek
***

TAGLIATA
60 ali več dni suho zorjeni hrbet slovenskega mladega goveda, sezonska zelenjava, krompir v obliki kamenja in majoneza iz domačega česna
***

ŠTRUKLJI PO ŠPACAPANOVO
Skutni štrukeljci, omaka iz rabarbare, masovnik, kaviar iz kave
in popečene pinjole
***

MILLEFOGLIE
Millefoglie s kremo iz ovčjega sira, malinina voda s peno kisle smetane in malinina sladkorna pena
***

PALETA DOMAČIH SLADOLEDOV
Sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, sušeni jogurt in Matejevo olivno olje;
sladoled iz Zidaričeve kravje skute in sveža skuta;
vaniljev sladoled s figo v rumu

Božič je v Špacapanovi hiši izjemnega pomena, temu je tako, ker je na božični dan, pred 46 leti, Ada postregla prvo božično in tudi nasploh prvo kosilo v Gostilni Špacapan. Od takrat se je marsikaj spremenilo, vendar dvoje ostaja – Ada in njena ljubezen do hrane.

Za božično kosilo si lahko izberete kar želite in kolikor želite. Cena božičnega kosila je 55 €/osebo.
Rezervirajte si svoje mesto na info@spacapan.si ali pa nas pokličite na 00386 (0)30 226 390, nam pa prepustite vse ostalo.

Špacapanov december

Za vas smo v najbolj prazničnem mesecu v letu pripravili štiriperesno deteljico dogodkov. Potopite se v Špacapanov december gurmanskih okusov, vrhunskih gostujočih vinarjev in gostujočega vrhunskega chefa.

Špacapanov december