Rojstni dan Špacapanove hiše

Družina Špacapan (z leve) – sin Ago, mama Ada, oče Miro in hči Elis.

Življenje ni nekaj, kar bi se moralo živeti. Življenje je nekaj, kar se mora praznovati!

In mi, Špacapanovi, se tega držimo! Zato vas v ponedeljek, 16.12.2019, ob 18:30. uri vabimo, da se nam pridružite na naši večerni zabavi ob 46. letnici delovanja Špacapanove hiše. Večerja z izbranimi jedmi posebej za to priložnost in zvoki harmonike izpod rok Danijela Mariniča bosta pospremili ta enkraten dogodek.

Poskusili boste mojstrovine izpod rok chefa Aga Špacapana (Špacapanova hiša) v spremstvu Saše in Boštjana ter mojstrovine chefa Davida Vračka (restavracija MaK) v spremstvu Saše in Jerneja.

Poleg Špacapanove hiše, pa bo na ta dan z nami praznoval, svoj 37. rojstni dan, nihče drug kot ekstravagantni David Vračko.
Skupaj vam bomo pripravili menu presenečenja.

POGRINJEK
Špacapanova hiša & restavracija MaK
* * *

PRVA HLADNA PREDJED
restavracija MaK
* * *

DRUGA HLADNA PREDJED
Špacapanova hiša
* * *

JUHA
restavracija MaK
* * *

PRVA TOPLA PREDJED
Špacapanova hiša
* * *

SORBET
Špacapanova hiša
* * *

PRVA GLAVNA JED
Špacapanova hiša
* * *

DRUGA GLAVNA JED
restavracija MaK
* * *

SLADICA
Špacapanova hiša
* * *

SLADKI POZDRAV
restavracija MaK

Za dobro kaplijico bodo ta večer skrbeli trije kraški velikani s sommelierjem Davidom Alajmo na čelu.

Kmetija Zidarich že od leta 1988 po svoji obliki in strukturi izraža zvestobo svoji zemlji. Benjamin Zidarich, ki ga odlikuje prenoviteljski duh, je z novimi idejami, strategijami in veliko vztrajnostjo preuredil družinsko kmetijo. Kmetija je leto za letom pridobivala nove površine, tako da zdaj obdelujejo osem hektarov vinograda in polnijo do 25 tisoč steklenic.

Sandi Škerk in njegova družina se posvečajo globokemu občutku pripadnosti ozemlju za gojenje trte. Z blagodejnim vplivom morja pridobivajo vina z izrazito osebnostjo in starodavnim poreklom. Navdihnjeni s starodavnimi tehnikami vinogradništva, so usmerjeni k gojenju avtohtonih sort, kot so terrano, vitovska in malvazija, ki so skozi stoletja dokazale, da lahko na tej zemlji in podnebju zagotovijo najboljše rezultate.

Srce domačije Renčel je bilo od nekdaj v Dutovljah. Vsaka generacija prednikov je kaj dodala in dozidala – tako se je začela zgodba, ki jo razvijajo še danes. Eden izmed temeljnih odmikov od kraške vinske zgodovine se je zgodil s sajenjem drugih, tujih vrst in z raziskovanjem kaj lahko iztisnejo iz kraške zemlje.

Za strešico na ž pa nas bosta David in Ago odpeljala na ogled kleti ter na degustacijo žganic.

Po rojstnodnevnem druženju vas vabimo, da se odpočijete v naši hiši ali v kateri izmed okoliških ter se naslednji dan po obilnem kraškem zajtrku, ki vam ga bo pripravila Ada, spočiti odpravite na pot.

Cena osem hodnega menuja je 75 €/osebo, ob rezervaciji do vključno 8.12 je cena 65€/osebo. Vinska spremljava devetih (45 €) ali šestih (30€) vin. Število mest je omejeno na 40 oseb. Vse rezervacije sprejemamo na mail info@spacapan.si ali na telefonski številki 030 226 390.

Pridružite se nam in skupaj z nami nazdravite na še veliko let!

Špacapanov december

Za vas smo v najbolj prazničnem mesecu v letu pripravili štiriperesno deteljico dogodkov. Potopite se v Špacapanov december gurmanskih okusov, vrhunskih gostujočih vinarjev in gostujočega vrhunskega chefa.

Špacapanov december

Poštnina Opusti