Špacapanovi kulinarični užitki na sivkinih poljih

Prefinjeni okusi Krasa na sivkinih poljih

Ali ste vedeli, da pogled na sivkina polja deluje pomirjujoče? Vzemite si dan zase. Naužite se vonja sivke na sivkinih poljih, ki jih v okolici Ivanjega Gradu obdeluje Bučeva domačija. Privoščite si zajtrk, marendo, kosilo ali večerjo v objemu sivke, ki ga za vas pripravi Špacapanova hiša. Izvirne jedi, pripravljene iz domačih in lokalnih sestavin, pripovedujejo zgodbo o Krasu in ljubezni do te kamnite pokrajine.

Kaj doživetje vključuje?

  • Ogled Bučeve domačije;
  • ogled sivkinih polj ter spoznavanje različnih vrst sivke;
  • proces destilacije in predavanje o eteričnih oljih in hidrolatih;
  • zajtrk, marenda, kosilo ali večerja na sivkinem polju.

Trajanje: najmanj 3 ure

Bučeva domačija je ena izmed prvih in največjih pridelovalk sivke na Krasu. Različne sorte sivke pridelujejo na ekološki način ter jih predelajo v lastni destilarni in sušilnici na Bučevi domačiji. Tam je mogoče tudi kupiti izdelke iz kozmetične linije Krasna in ekološka čistila Florian.

Špacapanova hiša je družinska gostilna, ki že več kot 47 let ustvarja najboljše okuse, ki pripovedujejo zgodbo o Krasu in ljubezni do te kamnite pokrajine. Chef Ago Špacapan v kuhinji uporablja sezonske sestavine iz domačega vrta in okoliških kmetij. S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo kreira jedi na svoj edinstven način.

Minimalno naročilo je za štiri osebe. Za doživetje je potrebna rezervacija vsaj 1 dan pred želenim terminom. Vse jedi so brezplačno dostavljene na sivkino polje oz. jih lahko prevzamete v Špacapanovi hiši. Ob naročilu vam brezplačno dostavimo tudi izdelke iz naše trgovine dobrot.
Naročila sprejemamo na info@spacapan.si ali na tanja@ekotera.si