X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Kisi  /  KIS HRUŠKA 2017 – ŠPACAPANOVA HIŠA

15,00€

KIS HRUŠKA 2017 – ŠPACAPANOVA HIŠA

Vsebina: 0,5l

Že iz otroštva se spominjam, da smo pri hiši vedno imeli sodček kisa. To je ena izmed pogosto uporabnih surovin zato smo v Špacapanovi hiši skrbno načrtovali pridelavo. To ni zvarek, ki se ob neuspešni fermentaciji zgodi ampak je naš postopek pridelave kisa skrbno načrtovan.

Potopljeni v osrčju Krasa, se naši kisi sprehajajo med eksperimentiranjem in tradicijo. Pridelujemo jih samo iz najboljšega sadja pozne trgatve, ki ga zmeljemo, sprešamo in brez dodatka kvasovk počaka na alkoholno vrenje. Na koncu vrenja dodamo nekaj matičnega klobuka, s katerim sprožimo proces pretvorbe vina v kis.

Alkoholno vrenje, spreminjanje sladkorja v alkohol, in kisanje, spreminjanje alkohola v ocetno kislino, vse to poteka  v lesenih sodih, kjer kis stoji od tri do štiri leta. Kisu ne dodajamo žvepla. Tako pridobljen kis je strukturen, mineralen, plemenit in kompleksen, z minimalnim ostankom alkohola. Aroma in okus pa zaokrožena, harmonična in žametna, z dolgotrajnim pookusom.

Ago Špacapan

Celoten opis

Related Products

  • KIS REBULA 2003 – ŠPACAPANOVA HIŠA

    15,00€
    Add to cart
  • KIS TERAN 1990 – ŠPACAPANOVA HIŠA

    15,00€
    Add to cart
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Julij, avgust, september:
Tor., sre.: 18:00 – 23:00
Pet.: 15.00 – 23:00
Sob., ned.: 12:00 – 23:00

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu