X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • À la carte
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • À la carte
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Kisi  /  KIS REBULA 2003 – ŠPACAPANOVA HIŠA

15,00€

KIS REBULA 2003 – ŠPACAPANOVA HIŠA

Vsebina: 0,5l

Že iz otroštva se spominjam, da smo pri hiši vedno imeli sodček kisa. To je ena izmed pogosto uporabnih surovin zato smo v Špacapanovi hiši skrbno načrtovali pridelavo. To ni zvarek, ki se ob neuspešni fermentaciji zgodi ampak je naš postopek pridelave kisa skrbno načrtovan.

Potopljeni v osrčju Krasa, se naši kisi sprehajajo med eksperimentiranjem in tradicijo. Pridelujemo jih samo iz najboljšega grozdja pozne trgatve, ki ga zmeljemo in položimo v lesene kadi, kjer brez dodatka kvasovk počaka na alkoholno vrenje. Na koncu vrenja dodamo nekaj matičnega klobuka, s katerim sprožimo proces pretvorbe vina v kis.

Alkoholno vrenje, spreminjanje sladkorja v alkohol, in kisanje, spreminjanje alkohola v ocetno kislino, poteka eno leto v masi, ki še vedno vsebuje kožice grozdnih jagod in usedline (droži). Pred novo trgatvijo maso sprešamo in s skisanim sokom napolnimo lesene sode, kjer kis stoji od tri do štiri leta. Kisu ne dodajamo žvepla. Tako pridobljen kis je strukturen, mineralen, plemenit in kompleksen, z minimalnim ostankom alkohola. Aroma in okus pa zaokrožena, harmonična in žametna, z dolgotrajnim pookusom.

Ago Špacapan

Celoten opis

Related Products

  • KIS TERAN 1990 – ŠPACAPANOVA HIŠA

    15,00€
    Add to cart
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Julij, avgust, september:
Tor., sre.: 18:00 – 23:00
Pet.: 15.00 – 23:00
Sob., ned.: 12:00 – 23:00

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu