X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Suhomesnati izdelki  /  SVINJSKO PLEČE – CELA NOGA

Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)

SVINJSKO PLEČE – CELA NOGA

V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje pršutov na kraški burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastane meso vrhunske kakovosti.

Sušeno svinjsko pleče je prednji brat slavnega kraškega pršuta. Če je pršut zadnja taca, je svinjsko pleče sprednja noga, ki se je najpogosteje kuhala in pekla ob večjih praznikih ter praznovanjih tekom leta. Mi smo ga z veseljem sprejeli v družbo ostalih suhomesnatih izdelkov ter ga skrbno sušili na kraški burji ob pomoči zelišč kraške gmajne, piranske soli ter popra. Plečeta so v primerjavi z pršuti manjša zato je njihov čas sušenja krajši. V povprečju ga sušimo do 24  mesecev.

Svinjsko pleče lahko narežete kot samostojno jed ali pa ga postrežete v družbi kraških sirov ter domačega kruha z drožmi.

Svinjski pleče hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 15 stopinj celzija. Shranjevanje v hladilniku tudi pride v poštev. Narezano pleče postrezite na sobni temperaturi.

Cena na kilogram je 40,00€.

Celoten opis

Related Products

  • Kraška salama

    Pošlji povpraševanje (50,00€/kg)
  • Sušeni kare ali prata s Krasa

    Pošlji povpraševanje (35,00€/kg)
  • NAREZEK ŠPACAPANOVEGA PRŠUTA – 10 dag

    Pošlji povpraševanje (12,00€/100g)
  • ŠPACAPANOV PRŠUT – CELA NOGA

    Pošlji povpraševanje (50,00€/kg)
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Julij, avgust, september:
Tor., sre.: 18:00 – 23:00
Pet.: 15.00 – 23:00
Sob., ned.: 12:00 – 23:00

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu