Špacapanovi recepti: domači rezanci z zajčjim ragujem
V avgustu in septembru sta naša chefa Ago Špacapan in Boštjan Sanabor za bralce Primorskih novic pripravljala recepte za vsak dan. Male recepte, ki imajo veliko skupnega z velikim, vam predstavljamo tudi vam. Danes začenjamo z domačimi rezanci z zajčjim ragujem.
Rezanci – sestavine:
30 dag moke
20 dag semoline
5 jajc
Rezanci – priprava:
Zgnetemo testo in ga pustimo malo počivati. Nato ga na valju za testenine zvaljamo in narežemo na trakove. Oblikujemo kolute in zamrznemo. Ko jih potrebujemo, jih vzamemo iz zmrzovalnika in jih kuhamo približno štiri minute.
Zajčji ragu – sestavine:
Zajčje meso
Korenje
Čebula
Belo vino
Fond – svetel
Majaron
Zajčji ragu – priprava:
Zajca izkoščičimo in ga narežemo na približno pol centimetra velike koščke. Korenček narežemo na drobne kocke (brunoise), čebulo pa na fino sesekljamo. Na masti prepražimo čebulo do zlato-rumene barve. Čebuli dodamo korenček in zajčje meso ter prepražimo vse skupaj. Nato zalijemo s svetlim fondom in dušimo, dokler se meso ne zmehča. Dodamo malo belega vina, majarona in po potrebi solimo in popramo.
Recept sta pripravila Ago Špacapan in Boštjan Sanabor