Teden restavracij, jesen 2019
Bližata se dva najbolj nora tedna v kulinaričnem letu, bliža se Teden restavracij jesen 2019.
Po več kot odlično izpeljani spomladanski verziji se tokrat Špacapanovi odajamo v bolj jesenske barve, še vedno z istim namenom, čim bolj zadovoljiti naše stranke in predvsem, kar je tudi namen Tedna restavracij, navdušiti širšo javnost za gurmantiko po enotni ceni 19,00€.
Tokratni jedilnik Tedna restavracij je v Špacapanovi hiši jesensko obarvan, kot se bo kmalu obarval tudi naš Kras:
POGRINJKI
Žajbelj in med
Pogača, jurčki, prekajena račja prsa in prah sušenih jurčkov
Maslo in kvas ter kruh z drožmi
* * *
REBRO IN BUHTELJ
Svinjsko rebro, bučna krema in buhtelj z ocvirki
* * *
CIGARA IN ŠELINKA
Kockasta zelenjava, cigara s krodigo, trobarvni pire in
čista juha iz šelna
* * *
GOSPODARJEV ULOV IN AJDOVI NJOKI
Divja svinja ali jelen, lardo, ajdovi njoki, ajdove kokice, žajbelj in požgano korenje
Menu 19,00 €
Spremljava štirih kozarcev vin 20,00 € ali 30,00€
Za tiste, ki bi želeli še več gurmanskih užitkov, priporočamo še:
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev, in pršut iz jelena
(12,00 €)
GOVEJI KARPAČO
Karpačo iz suho zorjenega mesa mladega goveda s Krasa, sezonska zelenjava, svež Zidaričev kravji sir, kaviar iz Špacapanovega rebulinega kisa, sušena polenta in majoneza iz brina
(10,00€)
JESEN
Polenta, mleta na kamnu, jurčkova krema, jurčki ali lisičke, sušena polenta, poširano jajce in tartuf
(12,00€)
ŠTRUKLJI ZA PIKO NA I
Skutni štrukeljci, omaka iz rabarbare, masovnik, kaviar iz kave in popečene pinjole
(7,00 €)
MILLEFOGLIE
Millefoglie s kremo iz ovčjega sira, malinina voda s peno kisle smetane in malinina sladkorna pena
(7,00 €)
Kaj je Teden restavracij?
Teden restavracij je vse-slovenski kulinarični dogodek, ko 100 izbranih gostincev odpre svoja vrata in ponudi tri hodni menu po enotni ceni. S to potezo gostinci želimo približati kulinariko najvišje ravni tudi ljudem, ki se (še) nimajo za gurmane.
Sodelujoče na Tednu restavracij k sodelovanju povabita organizatorja, selektorja in kulinarična kritika, Violeta in Uroš Mencinger, vsi gostinci moramo namreč ustrezati kakovosti po kriterijih ocenjevanja spletnega portala Šola okusov. Z drugimi besedami je vsak gostinec na portalu ocenjen z vsaj enim, naša hiša pa tremi srčki. Gre torej za praznik gurmanskih in izbranih okusov priznanih kulinaričnih ustvarjalcev.Komu je Teden restavracij namenjen?
Teden restavracij je namenjen prav vsakomur, ki si želi vrhunske kulinarike, to potrjuje tudi številka 50 000 gostov, ki so Teden restavracij obiskali jeseni lanskega leta. Predvsem pa je Teden restavracij namenjen vsem, ki se z vrhunsko kulinariko srečujejo prvič. Med obiskovalci je tako tudi veliko mladih, ki ne samo okušajo vrhunske kulinarike temveč se o njej tudi izobražujejo. Mnogi pa se v našo hišo vračajo tudi izven Tedna.
Rezervacije so obvezne, na voljo so naslednji termini:
Petek, 11. oktober: 12:00, 16:00 in 19:30
Sobota, 12. oktober: 12:00, 16:00 in 19:30
Nedelja, 13. oktober: 12:00, 16:00 in 19:30
Četrtek, 17. oktober: 18:30
Petek, 18. oktober: 12:00, 16:00 in 19:30
Sobota, 19. oktober: 12:00, 16:00 in 19:30
Nedelja, 20. oktober: 12:00, 16:00 in 19:30
Rezervacijo lahko opravite na spletni strani Tedna restavracij, na naši spletni strani, preko e-pošte info@spacapan.si ali na telefonski številki +386 (0)30 226 390.