
Prvi poletni Teden restavracij
S skupnimi močmi, trdo voljo in vztrajnostjo smo premagali pomladni val koronavirusa. Čas je, da si čestitamo in razvajamo v najbolj kulinaričnem tednu v letu. Teden restavracij se vrača med 12. in 21. junijem. Tokrat prvič v posebni, poletni, ediciji.
Če smo pomladni teden bili primorani odpovedati, nas bo poletni teden pričakal s še več sončka, s še več užitki in z novim, poletno obarvanim, menujem.
Naša ekipa si v zadnjih letih vztrajno gradi portfelj najvišjih ocen domačih in tujih kritikov – tako smo že drugo leto umeščeni med TOP 30 restavracij v mednarodnem vodniku Gault&Millau ter med TOP 10 restavracij Mediteransko-Kraške regije po izboru The Slovenia Restaurant Awards.
Ago v poletje vstopa z jedmi, ki nas bodo osvežile – za tokratni Teden restavracij si je zamislil naslednje razvajanje:
POZDRAVI
Makron, bezeg in kapunova pašteta
Žajbel, med in solni cvet
Kruh z drožmi , maslo in pečeni kvas
* * *
ČEMAŽEVA JUHA
Krompirjeva krema, poganjki divje zelenjave, čemaževo olje, čips krompirja in čista čemaževa juha
* * *
REZANCI IN PEČENI KVAS
Domači rezanci z omako iz domačega masla in pečenega kvasa
* * *
PANCETA, KOROMAČEVO CVETJE IN GRAH
Panceta s koromačevim cvetjem, grahov pire, pečeni grah, kisel kruh, pena sirotke in požgano kisla čebula
Cena menuja: 19,00€
V kolikor bi si želeli še bolje okusiti Kras, vam priporočamo še:
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev (10,00€)
GOVEJI KARPAČO
Karpačo iz mesa mladega goveda s Krasa, sezonska zelenjava, sveži Zidaričev kravji sir, kaviar iz Špacapanovega rebulinega kisa , majoneza iz brina in sušena polenta
(10,00€)
ŠTRUKLJI PO ŠPACAPANOVO
Skutni štrukeljci, omaka iz rabarbare, masovnik, kaviar iz kave in popečene lističi mandljev
(6,00€)
PALETA DOMAČIH SLADOLEDOV
Sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, sušeni jogurt in Matejevo olivno olje;
sladoled iz Zidaričeve kravje skute in sveža skuta;
vaniljev sladoled s figo v rumu
(6,00€)
Rezervacije za poletni Teden restavracij odpiramo danes, 1. junija, svoje mesto v najbolj kulinaričnem tednu v Sloveniji lahko rezervirate na spletni strani Tedna restavracij, preko epošte info@spacapan.si ali naše spletne strani.
Število mest je tokrat še dodatno omejeno saj še dodatno skrbimo za vašo varnost z doslednim spoštovanjem vseh napotkov ter higienski in zdravstvenih priporočil – da najbolje poskrbimo za vašo in našo varnost ter zdravje, obenem pa vam zagotavljamo naše polno doživetje.
Termini Tedna restavracij 2020:
12.06.2019, pet – 12:00, 16:00, 19:30
13.06.2019, sob – 12:00, 16:00, 19:30
14.06.2019, ned – 12:00, 16:00, 19:30
18.06.2019, čet – 18:30
19.06.2019, pet – 12:00, 16:00, 19:30
20.06.2019, sob – 12:00, 16:00, 19:30
21.06.2019, ned – 12:00, 16:00, 19:30