
Špacapanove vizitke iz terana
Naša hiša je že skoraj pol stoletja trdno usidrana v kraško kulinariko. To vez naš gost odkrije takoj, ko vstopi v našo hišo – skozi Mirovo klet, naše izdelke, sobe in nenazadnje skozi naše krožnike, ki odsevajo ljubezen, ki ga imamo do tega koška zemlje, ki ji pravimo dom.
Z nastopom novega vodje kuhinje, Agota, je ta nadgradila tradicijo kraške kulinarike z idejami in eksperimenti moderne kuhinje pa vendar nikdar ni izgubila domačnosti in tradicionalnosti, ki jo je gojila Ada. To povezanost med modernostjo, eksperimentiranje in tradicijo smo dodatno poudarili v naših vizitkah.
Vizitka iz terana
Kras in teran sta nedeljivo vezana že stoletja, to zgodbo smo z razvojem »papirja« iz terana poudarili tudi v naši vizitki. Za razvoj tega kulinaričnega in vizualnega eksperimenta ni dovolj le veliko kuharskega znanja, po pomoč smo se namreč morali obrniti tudi na doktorja fizikalne kemije. Po več kot letu dni eksperimentiranja nam je uspelo.
Zeleni ključ
V letu 2021 smo v naši hiši pridobili okoljski znak »Green key/zeleni ključ«, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, in pomeni zavezanost podjetij, da spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. S pridobitvijo znaka smo dobili priznanje za »Odličnost na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja«.