
Teden restavracij od 14. do 23. oktobra
Teden restavracij letos šteje že 10 let. Špacapanova hiša se temu prazniku z veseljem pridružuje in zato vas vabimo, da naše kracije okusite med 14-im in 23-im oktobrom.
Preko jedi vas bomo popeljali na sprehod skozi najpomembnejši element našega jedilnika: Kras – tako v času kot v prostoru. Tradicija in lokalne dobrote so že od nekdaj vodilo naše kuhinje, radi pa se poigravamo tudi s sodobnimi kulinaričnimi pristopi in jedem tako dodajamo moderen pridih.
Kras je v jeseni najlepši, pravijo. Mi temu z veseljem pritrdimo. Zdaj ste na vrsti le še vi, da se na lastne oči prepričate in sami okusite Kras, preko kulinarike, ljudi in očarljive narave.
MENI
Pozdravi iz kuhinje
kapunova pašteta in pokavka, pogačka, jurčkova krema, Špacapanova tlačenka in prah sušenih jurčkov
***
Goveji jezik
Goveji jezik, fermentirana paradižnikova voda in divja zelenjava, maslo in kvas ter kruh z drožmi
***
Šelinka
Maslena košarica, kockasta zelenjava, krodiga, tribarvni pire in čista juha iz šelna
***
Gospodarjev ulov in ajdovi njoki
Divji prašič ali jelen, lardo, ajdovi njoki, žajbelj in požgano korenje
***
Cena menija: 27,00€/osebo
*
*
URNIK
Petek in sobota: 12.00 – 22.00
Nedelja: 12.00 – 19.00
Ponedeljek – četrtek: zaprto (odprto po dogovoru)
*
REZERVACIJE SPREJEMAMO NA
info@spacapan.si ali na tel: +386 (0)30 226 390
*
TERMINI ZA REZERVACIJE
petek, sobota in nedelja ob 12.00 ali 16.00 ali 19.30 uri; četrtek ob 18.00 uri
*
Vabljeni na Kras in v Špacapanovo hišo!