SPOMLADANSKI TEDEN RESTAVRACIJ V ŠPACAPANOVI HIŠI
JUHUHU, SPOMLADANSKI TEDEN RESTAVRACIJ JE TU
Verjetno tudi vam te dni že prav pošteno diši po pomladi. Pri nas zvončke, žafrane in trobentice že spremljajo cvetoča drevesa in prvi zeleni popki. A ne diši le zunaj, pomlad se je prikradla tudi v našo kuhinjo in s seboj pripreljala Teden restavracij!
TEDEN RESTAVRACIJ
V Špacapanovi hiši bo Teden restavracij poln spomladanskih barv in okusov, ki smo jih vkomponirali v naš jedilnik. Na meniju se tako zvrstijo sveže sestavine, od čemaža in govedine, do zajca in mladega graha.
OKUSI KRASA, TRADICIJE IN SODOBNOSTI
Vabimo vas, da se nam pridružite v najbolj slastnem tednu letošnje pomladi in poskusite recepte, ki si jih v naši hiši podajamo iz roda v rod. Vsaka generacija doda še pečat svojega časa in tako se tradicija poveže s sodobnostjo. Naše sestavine so sveže in lokalne – Kras boste občutili prav v vsakem grižljaju.
URNIK, REZERVACIJE IN JEDILNIK
Delovni čas:
24.03.2023, pet – 12:00, 16:00, 19:30
25.03.2023, sob – 12:00, 16:00, 19:30
26.03.2023, ned – 12:00, 16:00, 19:30
29.03.2023, sre – 18:30
30.03.2023, čet – 18:30
31.03.2023, pet – 12:00, 16:00, 19:30
01.04.2023, sob – 12:00, 16:00, 19:30
02.04.2023, ned – 12:00, 16:00, 19:30
Rezervacije:
Število mest je omejeno, zato si svojo mizo rezervirajte čimprej na:
tel: 00386 (0)30 226 390 ali preko emaila: info@spacapan.si
Jedilnik:
POZDRAVI
Kristal kruha, mariniran sardon in domači ketchup
Pogačka, jurčkova krema, Špacapanova tlačenka,
kristalna čebula in prah sušenih jurčkov
* * *
GOVEJI JEZIK
Goveji jezik, fermentirana paradižnikova voda,
spomladanski poganjki in olje bazilike
Maslo in pečeni kvas ter kruh z drožmi
* * *
ČEMAŽEVA JUHA
Krompirjeva krema, poganjki divje zelenjave, čemaževo olje,
čips krompirja in čemaževa juha
* * *
ZAJEC Z BLEKI
Dušeni zajec, blek z zelišči, mladi grah,
divja zelenjava in okisana čebula
——————–
DODATEN HOD
(velja za celotno omizje)
POSTRV
Konfit bohinjske postrvi, beurre blanc omaka, hrustljavi beluši
in špinača, kaviar bohinjske postrvi in koriander
* * *
BROWNIE
Brownie, sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, ragu jagod,
bazilika, olivno olje in jagodni gel
——————–
Cena menija: 28,00€/osebo
Vinska spremljava treh kozarcev vina 18,00€.
Vsak nadaljni kozarec 6,00€.
Cena 4 hodnega menija: 35,00€/osebo
Cena 5 hodnega menija: 42,00€/osebo
Dobrodošli na Kras in k Špacapanovim!