Mesnine

Osnova vrhunskih mesnin so vrhunske sestavine, pri čemer je pomembna izbira pasme. Še posebej na Krasu, ki slovi po odličnih suhomesnatih izdelkih.

Večino naših mesnin pridelamo iz krškopoljskega prašiča, slovenske avtohtone pasme, ki se nikdar ni prilagajala industrijskim potrebam in ki slovi po izredno kakovostnem in okusnem mesu. Za vzrejo vsaj 180 kilogramskega prašiča potrebujemo dvakrat več hrane in časa v primerjavi z inustrisko vzrejo, kar se že na daleč pozna pri kakovosti, teksturi in okusu. Poleg tega jih naši kmetje krmijo izključno z naravnimi živili in jim zagotavljajo prosto rejo.

Suhomesnate izdelke predelujemo na izključno naraven način, po tradicionalnih metodah naših prednikov, pri čemer uporabljamo samo sol iz piranskih solin, poper in burjo. Pršute pustimo zoreti od 3 do 5 let, tako da imajo mikrobiološki procesi dovolj časa, da mesu vdahnejo intenzivno bravo, nežno teksturo, ki se kar stopi v ustih, močno aromo in odličen sladkasto-slan okus.

Poleg izdelkov iz krškopoljskega prašiča boste v naši kleti našli tudi kakšno salamo in pršut iz divjega in domačega prašiča. Vabljeni.