Siri

Neokrnjene kraške gmajne, bogate z raznolikimi aromatičnimi zelišči dajejo kravjemu, ovčjemu in kozjemu mleku edinstven okus in aromo. To je nedvomno doprineslo k izjemni tradiciji kraškega sirarstva, kjer najdemo nekatere izmed najboljših sirov daleč naokoli.

Po dolgoletnem spremljanju kakovosti smo po svojem okusu izbrali tri najboljše kraške sirarje, ki pridelujejo avtohtone kraške sire. Zidaričevi kravji siri, ovčji siri s Kmetije Antonič in kozji siri z ekološke kmetije Lipičar (Francetovi) so izjemni izdelki, pridelani iz surovega mleka z naravnimi sirišči, ki jih nadalje zorimo v naši kleti.

Verjetno smo edina slovenska klet, kjer se ob kontrolirani temperaturi in vlagi v stari kraški štirni, šest metrov pod površjem, starajo avtohtoni kraški siri. Poleg klasičnega staranja nekatere sire staramo v raznovrstnih doma pridelanih zeliščih, belih ali rdečih tropinah, popru, senu, žitih, želodcu in še v marsikateri butični kreaciji. Vse sire lahko okusite v naši gostilni ali v naši kleti, lahko pa vam jih prek spletne trgovine pošljemo na dom.