Vina

Leta 1984 je Miro v terra rosso iz kraških vrtač zasadil prvi vinograd terana. Vinograd na 250 metrih nadmorske višine danes krasi kar 5000 trsov, ki jim SZ lega zagotavlja ravno pravšnjo obsijanost s soncem. Obremenitev trt je majhna, kar pomeni boljše in bolj kakovostno vino. Vinograde še danes obdelujemo ročno, teran pa pridelujemo na tradicionalen način.

Sin Ago je očetovemu tradicionalnemu teranu dodal še nekaj kreacij rebule, vitovske grganje, malvazije in cabernet sauvignona. V zelo majhnih, butičnih količinah se Ago igra z vini iz poznejših trgatev. Tako nastajajo edinstvene butične kreacije, ki so velikokrat nova izkušnja tudi za največje poznavalce.

Poleg omenjenega lahko v kleti poskusite tudi nekaj po našem izboru najboljših slovenskih vinarjev, med katerimi prevladujejo biodinamična in t. i. oranžna vina. Največ vin je lokalnih, iz slovenske in italijanske kraške pokrajine, nekaj pa tudi iz Vipavske doline, Brd in Štajerske. Na voljo je približno šestdeset etiket, ki jih lahko odnesete domov po enaki ceni kot pri vinarju, s pribitkom DDV. Vabljeni.