Gault&Millau: 3 kuharske kape in TOP 30
Včeraj je na slavnostni prireditvi izšel prvi kulinarični vodič Gault&Millau za Slovenijo. Med 150 izbranimi in ocenjenimi slovenskimi restavracijami je bila tudi naša hiša.
Še več, Špacapanova hiša je ena izmed dobitnic treh kuharskih kap ter tako izbrana med 30 najboljših restavracij v Sloveniji. Ta dosežek je za našo hišo že drugo visoko priznanje po petih sončkih, ki smo jih prejeli v juliju.
Kako poteka izbor?
V zadnjih mesecih so nas dvakrat nenapovedano obiskali kulinarični ocenjevalci. Ti so nas obiskali kot »običajni gostje«, saj so tudi račun na koncu sami plačali. Ocenili so našo hrano, ambient in samo storitev (postrežbo, prijaznost,…).
Gala prireditev v Grand hotelu Union
Na gala prireditvi so podelili tudi nagrade za chefa leta, najboljšo restavracijo, mlade talente…
Med drugim pa smo prireditev sooblikovali tudi mi in to z veliko taco kraškega pršuta, ki smo ga rezali na tradicionalen način, torej na roko.
Več si poglejte v naši galeriji na Facebook.u.
Ocena Gault&Millau
Še ena izmed priznanih restavracij, ki jo je prevzela mlajša generacija. Tradicionalne kraške jedi je zamenjal sodobni koncept, ki še vedno temelji na lokalnih sestavinah, vendar s posodobljenimi tehnikami: zaznamo lahko npr. sledi molekularne kuhinje, večinoma iz divjih in lokalnih rastlin. Sofisticirani in zelo korektno opremljeni jedilnici se odpirata na manjšo teraso, ki je dobro zaščitena pred pogostimi in močnimi vetrovi. Ne izpustite ogleda čudovite kleti, v kateri shranjujejo vino, žganje in sire.
Gault&Millau točke: 15,5
Gault&Millau ocena: 3 kuharske kapeOcena: https://si.gaultmillau.com/restaurant/spacapanova-hisa