Zgodba o Krasu, Reporterjeva reportaža
»Adi Špacapan so nekateri pravili kar »kraljica kraške kuhinje« in Špacapanova hiša v Komnu je desetletja slovela kot ena najboljših gostiln na Krasu (…) (Ago) je delo staršev nadgradil, prinesel je nekaj novih idej in začel projekte, ki so Špacapanovo hišo dvignili še na višjo raven.«
Tako je Marko Medvešek začel svoj članek o Špacapanovi hiši v reviji Reporter, ki je izšla 1. aprila. V članku Ago spregovori o naši filozofiji, kdaj, kako in zakaj se odloči kaj bo ponudil stranki, dotakne pa se tudi večine projektov, ki jih je v zadnjih letih izpeljal v hiši – prenove Mirove kleti, kisarni,…
Celoten članek si lahko preberete v nadaljevanju, v njem je Ago pustil tudi drobno presenečenje – vsem gurmanom, ki radi zavihajo rokave v domači kuhinji, je namreč zaupal recept za rdečo postrv s hrustljavo spomladansko zelenjavo in masleno omako.
Fotografijo lahko povečate s klikom na njo.