ACI URBAJS IN POMLAD PRI ŠPACAPANOVIH
Aci Urbajs! Posebnež?! Mogoče! Umetnik?! Gotovo! Zaljubljen v naravo?! Vsekakor! Mojstrski proizvajalec biodinamičnih vin?! Brez dvoma!
Od Rifnika na Štajerskem do Komna na Krasu
Aci Urbajs ima svojo kmetijo z nekaj konji in 6 tisočimi trtami v Rifniku na Štajerskem. Kdor ga pozna, ve, da govorimo o proizvajalcu vin, ki je z naravo povezan zelo globoko in na posebni ravni. Njegova vina so naravna v dobesednem pomenu te besede, njihova kvaliteta pa je cenjena v restavracijah od Pariza do Stockholma.
Sobota, 14-i maj
Špacapanovi do Acija gojimo posebno spoštovanje, pa še pregovorno se Štajerci in Primorci baje dobro razumemo. Zato smo ga povabili v svoje vrste in z njim organizirali event tako edinstven, kot je Aci Urbajs sam! V naši družbi vam bo delal družbo v soboto, 14. maja 2022 ob 19-i uri!
Pomlad na krožnikih
Sveži spomladanski menu Špacapanove hiše, ki je sad dolgoletnih izkušenj in raziskovanja, je do danes naša največja kulinarična kreacija. Jedi so zaznamovane z beluši, divjimi šparglji, divjo zelenjavo, postrvmi, ikrami, jančki in še in še! Pomlad, tradicija in sodobnost so v prepletu barv, okusov in tekstur na krožnike postavili pisane kreacije chefa Aga Špacapana in njegove ekipe.
V čast nam je, da lahko na ta dan naš jedilnik pospremimo z vini tako velikega mojstra. Zaupal nam je, da bo na ta dan iz kleti potegnil nekaj svojih mojstrovin in jih delil z nami! Veselimo se njegovega pregleda nekaterih vin, že zdavnaj umaknjenih iz prodaje!
Celoten dogodek bo pospremljen z umetnostjo, hkrati pa boste lahko poskusili tudi kreacije Acijevega sina Žige in hčerke Tine
Na Krasu je…
Kras poleg dobre hrane in družba ponuja še številne dodatne aktivnosti. Če bi razvajanje na Krasu radi podaljšali, pri nas lahko tudi prespite!
Zadnja fotografija: IfeelSlovenia
Ker je število mest omejeno, si svoje čimprej zagotovite na: info@spacapan.si.
Dobrodošli!
Špacapanova ekipa in Aci Urbajs z družino