Condizioni di vendita

 

Spletno trgovino www.spacaapn.si upravlja podjetje Špacapanova hiša d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«). Ponudnik zagotavlja delovanje spletne trgovine www.spacapan.si v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Registracija in prijava
V spletni trgovini www.spacapan.si registracija in prijava nista potrebni. Ob nakupu izdelka vpišete svoje podatke in s tem potrdite, da se strinjate vsebino pogojev poslovanja.

Naročila
Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova. Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun).

Odprema blaga in cena dostave
Dostavo po Sloveniji za nas opravlja dostavna služba Pošte Slovenije. Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar. Pošiljke bodo predvidoma zapakirane in oddane dostavni službi ob petkih. Vročene vam bodo ob sobotah med 8.00 uro in 16.00 uro. Cena dostave je 5,00€ lahko pa izdelke osebno prevzamete na naslovu Špacapanova hiša, Komen 85, 6223 Komen. Če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, se mu pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke. Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja dostavna služba Pošte Slovenije. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po obvestilu. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika.

Cene
Vse cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Ob izdelkih zapisane cene na spletni strani www.spacapan.si ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga in stroškov pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov spacapan.podpora@gmail.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, zapakirano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.
Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Blago se vrne ponudniku na naslov Špacapanova hiša d.o.o., Komen 85, 6223 Komen.

Vračilo blaga
Zaradi napake ponudnika pri izdaji napačnega blaga, blago zamenjamo brez dodatnih stroškov kupca v roku sedem dni od prejema obvestila o vračilu blaga. Izdelki se vrnejo v nepoškodovani original embalaži. Kupnino za vrnjeno blago vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun najkasneje v roku deset dni od vračila blaga.

Plačilni pogoji
Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

  • plačilo po predračunu: Kupec prejme predračun po elektronski pošti. Zaželjeno je, da nas kupec ob plačanem predračunu obvesti nakar sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku
  • plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošilke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju le dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila.
  • PayPal plačilo: Zaželjeno je, da nas kupec ob plačanem predračunu obvesti nakar sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.

Varovanje osebnih podatkov
Punudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za potrebe kontaktiranja s stranko, dostavo blaga, sestavljanja ponudb. Tretja oseba nima dostopa do teh podatkov, kar pomeni, da so varni pred izgubo, zlorabo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem le teh.

Starostna omejitev
Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Kupec mora biti v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik prekliče naročilo. Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik si bo prizadeval vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in morebitne spore reševati sporazumno.