17,00€
Vinorodni okoliš: Vipavska dolina
Sladkorna stopnja: suho
Alkohol: 12,9 %
Sorta: rebula
Vsebina: 0,75 l
Trgatev: izključno ročna
Priporočena temperatura serviranja: 14–16 °C
Špacapanov sommelier o vinu
Rebulo bi lahko poimenovali kar kraljica hišnih vin. Biodinamično in naravno vino v vseh pogledih, na samem vonju bogate cvetlične note s prepletanjem sadnih v ozadju, krasi jo polno telo in dolg mehak pookus. Skratka, lahko bi rekli, da je vino, ki kliče po naslednjem kozarčku.
O vinu in vinarju
Rebula prihaja iz Črnič v Vipavski dolini, kjer je rojstna hiša gospodarice Ade Špacapan. Značilnost predelave te rebule je, da vsako leto iščemo plemenito plesen kar pomeni, da je naša trgatev vsako leto ena izmed najpoznejših v sami regiji. Vsak groz primemo v roke, nekje 20 % slabega grozdja porežemo stran in preostanek namenimo za predelavo vina. Fermentacija poteka v kadeh brez dodanih kvasovk in žvepla. Letnik 2018 ima 5 dnevno maceracijo. Posebnost te rebule je, da jo 80 % zori v seklenih 54l flaškonih in 20% v lesenih hrastovih sodih. Vino je nefiltrirano, brez dodanega zvepla ali z minimalno vsebnostjo žvepla. Polnitev in etiketiranje je ročno.