“Brez načrta B lahko slavje pade dobesedno v vodo”, Nedelo
»Tako smo že lep čas priča trendu tako imenovanih toskanskih porok, kar se je k nam razširilo predvsem prek družbenih omrežij, kot so instagram, pinterest in druga, gre pa za poroke, ki jih je zaradi okolja najbolje izpeljati na Krasu ali v Istri. To namreč pomeni dolga omizja na trati pod lučkami, navidezno razpuščeno dekoracijo, starinski pridih zaradi kamnitih stavb …«
Tako se začenja članek v nedelu, ki je bil objavljen 14. aprila z naslovom »Brez načrta B lahko slavje pade dobesedno v vodo« v katerem je opisanih nekaj najpopularnejši različic porok v Sloveniji, kot tudi pasti na katere morajo biti mladoporočenci pozorni. Eno največjih tveganj ti. »poroke na prostem«, ki je v zadnjem času najpopularnejša različica poročnega dne, je seveda vreme.
Za nedelo je o tej nevšečnosti spregovoril tudi Ago, ki ima skupaj z ekipo za seboj desetletne izkušnje organizacije poročnih obedov. »Vendarle gre za poletne mesece, ko dnevi kar vabijo na plano, a mi ne privolimo v sodelovanje, če ni možnosti, da se vse spravi pod streho. Preveč dela in denarja je namreč vloženega v vse skupaj in bi bilo škoda, da v zadnjem trenutku vse pade – dobesedno v vodo. Je pa res, da v glavnem catering ponujamo na lokacijah, kjer sta na voljo obe možnosti: poleg Vile Fabiani tudi v Mladinskem hotelu v Pliskovici na Krasu, prihodnje leto pa bo zaživela še ena lepa poročna destinacija, in sicer v Botaničnem vrtu v Sežani, kjer smo poskusno že izvedli že nekaj porok.«
Izkušnje, ki smo jih pridobili z leti, kažejo, da si svatje poroke najbolje zapomnijo, če se povežejo prav vsi element najlepšega dne mladoporočencev – »prostor, okrasitev, glasba in kulinarika.« Za doseganje (in preseganje) želja para se z njima ali organizatorjem poroke srečamo vsaj trikrat, na srečanjih pa uskladimo želje, pričakovanja ter postopek postavitve, priprave in pospravljanja, kar skupaj vzame dobre tri dni.
O načinu dela je Ago še poudaril: »Ne delamo na masi, pač pa težimo k najvišjemu mogočemu zadovoljstvu naših strank,…, želimo se popolnoma posvetiti gostom, hrano jim pripravljamo in serviramo pred njihovimi očmi na inovativnih žarih, pečemo v soli, uporabljamo bakrene lonce in kotličke, da je tudi to doživetje,…«
Celoten članek si lahko preberete na spletni strani nedela.
V kolikor ste tudi vi eden izmed zaročencev, ki načrtujete Tisti veseli dan, vas vabimo, da si pogledate našo poročno in catering ponudbo, ter nas kontaktirajte. Skupaj se bomo pogovorili in uskladili želje ter vama ustvarili nepozaben prvi dan skupnega življenja.
Avtor naslovne fotografije: Katja&Simon Photography