Teden restavracij, pomlad 2020
Danes, 6. marca, smo začeli pobirati rezervacije za Teden restavracij 2020. Vabimo vas, da svoje mesto rezervirate preden bo prepozno.
Naša ekipa vztrajno gradi portfelj najvišjih ocen mednarodnih in domačih kritikov. Tako smo ponosni lastniki najvišje Nedelove ocene 5 sončkov za »neverjetno doživetje, najboljše v Sloveniji«, Mladina nas je ocenila kot »naj komplet« v Sloveniji, revija Reporter pa nas je označila za »kraljico kraške kuhinje«.
Kot največji uspeh pa si štejemo redne obiske tujih kritikov in njihove reportaže v tujih kulinaričnih vodnikih, revijah in blogih – tako smo že drugo leto zapored bili deležni ocene treh kap mednarodno priznanega vodnika Gault&Millau. Od prihoda vodnika v Slovenijo, smo tudi vsako leto uvrščeni med TOP 30 slovenskih restavracij.
Vsi uspehi pa nas še bolj ženejo, podpihujejo željo biti še boljši. Našim gostom, prijateljem, želimo ponuditi le najboljše kar Kras premore in tej filozofiji smo sledili tudi pri pripravi tokratnega menuja Tedna restavracij:
POZDRAV
Ajdovi žganci, ocvirki in Zidaričev jogurt
Žajbel, med in solni cvet
Kruh z drožmi , maslo in pečeni kvas
* * *
ČEMAŽEVA JUHA
Krompirjeva krema, poganjki divje zelenjave, čemaževo olje, čips krompirja in čista čemaževa juha
* * *
REZANCI IN PEČENI KVAS
Domači rezanci z omako iz domačega masla in pečenega kvasa
* * *
PANCETA Z KOROMAČEVIM CVETJEM IN CVETAČA
Panceta z koromačevim cvetjem, cvetačni pire, pečena cvetača, stebla cvetače, drobtine kislega kruha, pena sirotke in regrat
* * *
Sladki pozdravi
Ob tem vam ponujamo tudi vinsko spremljavo 4 izbranih vin. Priporočamo pa tudi:
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev
(12,00 €)
GOVEJI KARPAČO
Karpačo iz suho zorjenega mesa mladega goveda s Krasa, por, lešnikova majoneza, krema zelene, divja zelenjava in sušena polenta
(12,00€)
BAKALA
Bakala alla vicentina in polenta s skuto
(m: 14,00 €)
ŠTRUKLJI PO ŠPACAPANOVO
Skutni štrukeljci, omaka iz rabarbare, masovnik, kaviar iz kave
in popečene pinjole
(7,00 €)
CREME BRULEE IN DIVJI ŠPARGLJI
Creme brulee, ovčji sir in divji šparglji
(7,00 €)
Teden restavracij, katerega del smo tradicionalno tudi mi, poteka med 20. in 29. marcem. V našo hišo vas vabimo v naslednjih terminih:
Petek, 20. marca, ob 12:00, 16:00 in 19:30
Sobota, 21. marca, ob 12:00, 16:00 in 19:30
Nedelja, 22. marca, ob 12:00, 16:00 in 19:30
Četrtek, 26. marca, ob 18:30
Petek, 27. marca, ob 12:00, 16:00 in 19:30
Sobota, 28. marca, ob 12:00, 16:00 in 19:30
Nedelja, 29. marca, ob 12:00, 16:00 in 19:30Zaradi polne zasedenosti v zgoraj navedenih terminih je rezervacija obvezna. Svojo rezervacijo lahko opravite na spletni strani Tedna restavracij ali preko epošte info@spacapan.si.
Veselimo se vašega obiska.