VELIKA NOČ
VELIKONOČNA PONUDBA ŠPACAPANOVE HIŠE
Dragi prijatelji, bližajo se velikonočni prazniki, čas ko si vzamemo več za naše najdražje in za skupne užitke ob obloženi mizi. Da bodo prazniki sproščeni in gurmansko obarvani, nam zaupajte, da si za vas nadenemo predpasnike in vas razvajamo v nedeljo, 31. marca in ponedeljek, 1. aprila.
PEČEN PRŠUT V KRUHU, HREN, PIRHI, POTICA
Naša ekipa je sestavila meni s povdarkom na tradicionalnih velikonočnih jedeh. Na krožnikih vas bodo tako pričakale domače dobrote kot so pečen pršut v kruhu, žolca, pisani pirhi, slastna pinca, hren in še mnogo več.
Naše jedi so sad tradicionalnih receptov, ki si jih predajamo iz roda v rod in za pripravo uporabljamo najboljše lokalne sestavine.
OBISK KLETI IN SKRITIH KOTIČKOV KRASA
Pomladni dnevi so naše kraje obsijali s soncem in skok do morja ali bližnjih gradov bo vaše praznike gotovo še dodatno popestril. V naši hiši lahko tudi prespite in če si zaželite dodatnih gurmanskih razvad, se lahko skupaj odpravimo še na obisk Mirove kleti, kjer boste okušali naravna vina in naše suhomesne izdelke, sire in druge dobrote.
REZERVACIJE IN VEČ INFORMACIJ
Pohitite in si svojo mizo rezervirajte čim prej, saj se ob Veliki noči hitro polnijo.
Rezervacije sprejemamo na: info@spacapan.si ali na tel: +386 (0)30 226 390
MENI, CENA IN URNIK PONUDBE
.
ŠPACAPANOVE MESNINE
Pršut iz domačega ali krškopoljskega prašiča proste reje, zorjen najmanj 36 mesecev
in ostali suhomesnati izdelki ter okisana divja zelenjava
PEČEN PRŠUT V KRUHU
Kuhan pršut, zapečen v kruh in sveži hren
ŽOLCA
Kuhana govedina, jajce, korenje, lovor in žolca
TATARSKI BIFTEK
Tatarec iz zorjenega stegna slovenskega mladega goveda
KRUH Z DROŽMI, MASLO IN KVAS, PIRHI, PINCA,
HREN S POMARANČO IN HREN S SKUTO IN KISLO SMETANO
***
juha
GOVEJA JUHA
Domača goveja juha in gresov knedelj
ali
ČEMAŽEVA JUHA
Krompirjeva krema, poganjki divje zelenjave, čemaževo
olje, čips krompirja in čista čemaževa juha
***
topla predjed
RAVIOLI, ŠPARGLJI IN SVEŽA ZELIŠČA
Ravioli nadevani z Zidaričevo kravjo skuto in svežimi zelišči, žajbelj,
masovnik, dashi, divji šparglji, praženi orehi in Antoničev ovčji sir
ali
POSTRV
Confit zorjene bohinjske postrvi, beurre blanc omaka,
hrustki belušev in mlade špinače ter postrvin kaviar
***
glavna jed
JANČEK ALI KOZLIČEK
Kraški janček ali kozliček proste reje, pečeni krompir v pečici in sezonska zelenjava
ali
ZORJENI GOVEJI HRBET
Hrbet mladega slovenskega goveda, najmanj 70 dni zorjen,
hrustljavomehka polenta z Buntove kmetije z dodatkom skute in hren v kozici
***
BROWNIE
Brownie, sladoled iz Zidaričevega kravjega jogurta, ragu
jagod mariniran v olivnem olju in baziliki ter jagodni gel
POTICA
Domača pijana potica
Cena menija: 70,00€/osebo
Pri juhi, topli predjedi in glavni jedi lahko izbirate med dvema različnima jedema,
vse ostale jedi so vključene v jedilnik.
Otroci do 8 let: meni po polovični ceni
URNIK PONUDBE
•
nedelja, 31. 03. 2024
ponedeljek, 01. 04.2024
V meniju lahko izbirate med dvema različnima juhama, dvemi predjedmi in dvemi glavnimi jedmi. Vse ostale jedi so vključene v meni, ki vam je na voljo za samo 70€ na osebo. Za otroke do 8 let pa je cena polovična.