X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Suhomesnati izdelki  /  Kraška salama

Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)

Kraška salama

V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje mesnin na kraški burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastane meso vrhunske kakovosti.

Meso krškopoljskega prašiča domače reje, groba sol iz piranskih solin, poper ter obilo dela in skrbi je pravi recept za odlično salamo. Za salame namenimo le najboljše kose mesa. Špeh je ročno rezan. Salame sušimo v Mirovi kleti v posebej za to pripravljenem prostoru. Prostor mora biti vlažen in hkrati zračen, kar upliva na razvoj plemenite plesni, ki  salami daje aromo, svojevrsten buket in bogat, naravni okus. Fermentacija je naravna z avtohtonimi mikroorganizmi. Salame vsebujejo veliko probiotikov in so brez aditivov.

»Šalam«, kot mu rečejo domačini, je spremljevalec vsakega pravega druženja. Nekateri ga okušajo samostojno, drugi v kombinaciji s kruhom iz droži ter domačimi siri – polnost okusa je zagotovljena vsakomur.

Kraško salamo hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 10 stopinj celzija. Shranjevanje v hladilniku tudi pride v poštev.  Kraško salamo postrežite na sobni temperaturi.

Povprečna teža salame znaša 500g, z možnostjo odstopanja do 10 g.

Celoten opis

Related Products

  • Špacapanov zašink ali vratovina s Krasa

    Pošlji povpraševanje (35,00€/kg)
  • ŠPACAPANOV PRŠUT – CELA NOGA

    Pošlji povpraševanje (50,00€/kg)
  • Sušena klobasa s Krasa

    Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)
  • Jelenovo stegno

    244,00€ – 256,00€
    Select options
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Piškoti
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu