V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje pršutov na burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastena meso vrhunske kakovosti.
Brezkostni sušen vrat prašiča proste reje, sol iz piranskih solin in poper. Ob dovoljšni skrbi in negi se lahko še tako preprost recept razvije v široko paleto arom in okusov. Naj si bo kot del suhomesnato-sirnate zgodbe ali pa kot samostojna mesnina – zašink vedno zasije.
Zašink hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 15 stopinj Celzija. Shranjevanje v hladilniku tudi pride v poštev.
Cena na kilogram: 40,00 €