X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Suhomesnati izdelki  /  Sušena klobasa s Krasa

Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)

Sušena klobasa s Krasa

V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje mesnin na kraški burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastane meso vrhunske kakovosti.

Klobaso začinimo izključno z grobo soljo iz piranskih solin in poprom, nato jo sušimo v Mirovi kleti v posebej za to pripravljenem prostoru. Prostor mora biti srednje vlažen in hkrati zračen, kar upliva na razvoj plemenite plesni, ki  klobasi daje aromo, svojevrsten buket in bogat, naravni okus. Od svoje bližnje sorodnice, salame, se najbolj razlikuje po okusu in po tem, da je klobasa manjša. Klobasa je po dozorelosti in času primernemu za uživanje prva izmed suhomesnatih proizvodov.

Sušena klobasa je lahko odličen uvod v kulinarično druženje – zasije kot samostojna mesnina ali pa si jo privoščimo v družbi domačega kruha, sira ter ostalih suhomesnatih izdelkov.

Sušeno klobaso hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 15 stopinj Celzija. Shranjevanje v hladilniku tudi pride v poštev. Klobase postrežemo ročno rezane na sobni temperaturi.

Celoten opis

Related Products

  • Špacapanov zašink ali vratovina s Krasa

    Pošlji povpraševanje (35,00€/kg)
  • Narezek sušenega kareja ali prate s Krasa – 10 dag

    Pošlji povpraševanje (7,00€ / 100g)
  • Kraška salama

    Pošlji povpraševanje (50,00€/kg)
  • ŠPACAPANOV PRŠUT – CELA NOGA

    Pošlji povpraševanje (50,00€/kg)
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Julij, avgust, september:
Tor., sre.: 18:00 – 23:00
Pet.: 15.00 – 23:00
Sob., ned.: 12:00 – 23:00

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu