X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Suhomesnati izdelki  /  ŠPACAPANOV PRŠUT – CELA NOGA

Pošlji povpraševanje (50,00€/kg)

ŠPACAPANOV PRŠUT – CELA NOGA

V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje pršutov na kraški burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastane meso vrhunske kakovosti.

Za kraški pršut namenimo le najboljša, nepoškodovana stegna. V povprečju sveže stegno tehtajo od 18 – 25 kg. Glede na težo odmerimo ravnopravšnji čas soljenja, ki poteka v grobi soli iz Piranskih solin. Sledi popranje pršuta in slabo leto sušenja na kraški burji. Nato pršute zamažemo in jih prestavimo v kletne prostore na  zorjenje. V povprečju so pršuti stari od 30 mesecev naprej. Pri težjih in dolgo časa zorjenih pršutih opazimo v mesu bele kristale oz. t.i. ikre. Poseben značaj takega pršuta je nekoliko čvrstejša tekstura rezine, ki jo marmoriranost omili in daje občutek topljivosti v ustih. Tak pršut ima izraziti vojn in sladkast okus. Brez skrbi ga lahko postavimo v bok  svetovno znanemu pršutu španski  pata negri.

Ročno rezan pršut ima prav poseben čar. V njegovih okusih še najbolj uživamo ob spremljavi kruha z drožmi, kraških sirov ter kozarcu pravega terana – nas kakšna druga kombinacija lahko še bolj spominja na Kras?

Pršut hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 15 stopinj celzija. Pršut postrezite na sobni temperaturi.

Cena cele noge je 50,00€/kg.

Celoten opis

Related Products

  • Kraška salama

    Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)
  • Delikatesno svinjsko pleče

    Pošlji povpraševanje (80,00€/kg)
  • Sušena klobasa s Krasa

    Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)
  • Jelenovo stegno

    244,00€ – 256,00€
    Select options
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Piškoti
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu