X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Degustacijski menu
    • Izbrano s Krasa
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Suhomesnati izdelki  /  Sušeni kare ali prata s Krasa

Pošlji povpraševanje (35,00€/kg)

Sušeni kare ali prata s Krasa

V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje mesnin na kraški burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastane meso vrhunske kakovosti.

Kare, zarebrnica, prata ali riba pridelamo iz mesa težjih domačih prašičev s pripadajočo večjo slanino. Meso osolimo z grobo soljo iz Piranskih solin, po nekaj dneh operemo, posušimo in popopramo. Meso nato sušimo v kletnih prostorih Špacapanove hiše. Paziti moramo, da se meso ne presuši zato ga po nekaj mesecih zvakumiramo kjer nadaljujemo zorjenje mesa. Tekstura mesa je čvrsta in posledično mehka. Okus je sladkast in nežno slan.

Sušeni kare hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 15 stopinj Celzija. Shranjevanje v hladilniku tudi pride v poštev. Sušeni kare oz prato postrežite na sobni temperaturi.

Cena na kilogram: 35,00€

Celoten opis

Related Products

  • Špacapanov zašink ali vratovina s Krasa

    Pošlji povpraševanje (35,00€/kg)
  • Špacapanova panceta s Krasa

    Pošlji povpraševanje (30,00€/kg)
  • Sušena klobasa s Krasa

    Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)
  • Narezek sušenega kareja ali prate s Krasa – 10 dag

    Pošlji povpraševanje (7,00€ / 100g)
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Julij, avgust, september:
Tor., sre.: 18:00 – 23:00
Pet.: 15.00 – 23:00
Sob., ned.: 12:00 – 23:00

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
Nov projekt (3)
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu