X

E-novice

Prijavite se na enovice in prejmite recept meseca.

Obveščali vas bomo o posebnih ponudbah, akcijah in dogodkih v Špacapanovi hiši.

Strinjam se s pogoji uporabe

Špacapanova hiša
Špacapanova hiša
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Meni
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
  • Špacapanova hiša
  • SI | IT | EN | DE
    • Italiano
    • English
    • Deutsch
  • Gostilna
    • O gostilni
    • Meni
    • Darilni boni
  • Mirova klet
    • O kleti
    • Mesnine
    • Vina
    • Žganja
    • Kisi
    • Siri
    • Degustacije
  • Trgovina dobrot
  • Prenočišča
    • Zeleni ključ
    • Sobe
    • Paketi
    • Potepanja
  • Catering
    • Poroke
    • Team building
    • Sivkina polja
    • Ostali dogodki
  • Novice
  • Kontakt
SI | EN | DE | IT
Rezervacije Želiš recept meseca?
Trgovina dobrot  /  Suhomesnati izdelki  /  NAREZEK ŠPACAPANOVEGA PRŠUTA – 10 dag

Pošlji povpraševanje (10,00€/100g)

NAREZEK ŠPACAPANOVEGA PRŠUTA – 10 dag

V Špacapanovi hiši že dolga leta skrbno preučujemo tradicionalno sušenje pršutov na kraški burji, v zadnjih letih pa smo poudarek s t.i. “pink” prašiča preusmerili na krškopoljskega prašiča. Vsi prašiči so rejeni v sožitju z naravo – v večini so proste reje, v primeru pomanjkanja naravnih plodov pa s krmo, ki jo kmet pridela na polju prav za ta namen. Kot posledica naštetih pogojev se prašiči počasneje redijo in tako nastane meso vrhunske kakovosti.

Za kraški pršut namenimo le najboljša, nepoškodovana stegna. V povprečju sveže stegno tehtajo od 18 – 25 kg. Glede na težo odmerimo ravnopravšnji čas soljenja, ki poteka v grobi soli iz Piranskih solin. Sledi popranje pršuta in slabo leto sušenja na kraški burji. Nato pršute zamažemo in jih prestavimo v kletne prostore na  zorjenje. V povprečju so pršuti stari od 30 mesecev naprej. Pri težjih in dolgo časa zorjenih pršutih opazimo v mesu bele kristale oz. t.i. ikre. Poseben značaj takega pršuta je nekoliko čvrstejša tekstura rezine, ki jo marmoriranost omili in daje občutek topljivosti v ustih. Tak pršut ima izraziti vojn in sladkast okus. Brez skrbi ga lahko postavimo v bok  svetovno znanemu pršutu španski  pata negri.

Kraški pršut je stalnica zabav in druženj, pogosto pa nas zamika tudi na kakšen »čisto navaden dan« (ampak potem res ni več »čisto navaden dan«). V njegovih okusih še najbolj uživamo ob spremljavi kruha z drožmi, kraških sirov ter kozarcu pravega terana – nas kakšna druga kombinacija lahko še bolj spominja na Kras?
Pršut hranite v hladnem in temnem prostoru – najbolje v kleti, kjer temperatura ne preseže 15 stopinj Celzija. Shranjevanje v hladilniku tudi pride v poštev. Pršut postrezite na sobni temperaturi.

Cena narezanega, zvakumiranega pršuta za takojšnje zaužitje je 10,00€/100g.

Celoten opis

Related Products

  • Jelenovo stegno

    244,00€ – 256,00€
    Select options
  • SVINJSKO PLEČE – CELA NOGA

    Pošlji povpraševanje (40,00€/kg)
  • Narezek sušenega kareja ali prate s Krasa – 10 dag

    Pošlji povpraševanje (7,00€ / 100g)
  • Špacapanova panceta s Krasa

    Pošlji povpraševanje (30,00€/kg)
  • Trgovina dobrot
  • Cart (0)
  • Darilni boni
  • Kisi
  • Piškoti
  • Siri
  • Suhomesnati izdelki
  • Vina
  • Žganice
I_facebook
I_tripadvisor
I_instagram
I_youtube

ŠPACAPANOVA HIŠA d.o.o.,
Komen 85,
6223 Komen

Tel: +386 (0)30 226 390
Gsm: +386 41 297 829
Email: info@spacapan.si

Pet., sob., ned.: 12:00 – 22:00
Rezervacije so obvezne

Ostale dni: samo za zaključene skupine
(najmanj 15 oseb oz. 800,00€ konzumacije)

Sobe so na voljo vse dni v letu.

Splošni pogoji poslovanja
Zasebnost in piškotki

Špacapanova hiša © 2016

Proud member of / ponosni člani in prejemniki:

g&m
jre
tsra
tha
green key spacapan
Piškotki: Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. V redu